BUMA


Ten gehore brengen van muziekstukken tijdens repetities en uitvoeringen

Hiervan int Buma (Bureau voor Muziek-Auteursrechten) de verplichte bijdrage en draagt deze wereldwijd af aan de rechthebbenden: componisten, arrangeurs en tekstdichters. In Nederland hebben ruim 28.000 auteurs de exploitatie van hun rechten overgedragen aan Buma.

website: http://bumastemra.nl

Let op:!

De Buma-licentie van uw koor of zanggroep zijn inbegrepen in het lidmaatschapsbedrag van de Bond van Zangkoren in NH.

Opgave uitgevoerd repertoire verplicht

Om de bedragen die de BvZ int eerlijk te kunnen verdelen onder de rechthebbenden, vraagt Buma aan groepen om bij te houden welk repertoire hoe vaak is gebruikt tijdens uitvoeringen in het voorgaande jaar. Groepen ontvangen daarvoor jaarlijks een verzoek van Buma en kunnen via een gebruiksvriendelijke interface en een unieke inlogcode op de website van Buma/Stemra aangeven. Deze opgaven vormen vervolgens de basis voor de afrekening van Buma aan componisten, tekstdichters en bewerkers/arrangeurs.

BvZ-NH raadt groepen aan om aan dit verzoek van Buma gehoor te geven. Het is misschien een vervelende klus, maar zo komt het verschuldigde auteursrecht het meest eerlijk bij de rechthebbenden terecht.

Tegenwoordig kan dit , direct na bv een uitvoering, op de website van de BUMA worden ingevoerd,Dus niet meer één maal per jaar.